Tisková zpráva – škola se umístila na 2. místě v anketě Doporučeno zaměstnavateli 2015

Skola2015-logo

Škola, kterou zaměstnavatelé doporučují

Hořovická střední odborná škola patří k nejlépe hodnoceným ve Středočeském kraji. Dne 11.listopadu 2015 se naší škole dostalo jednoho z nejvýznamnějších uznání v její novodobé historii. Ten den ředitel školy převzal v Mramorovém sále České spořitelny v Praze ocenění za 2. místo hodnocení škol Středočeského kraje „Škola doporučená zaměstnavateli 2015“. Toto ocenění vyplývá z ankety Klubu zaměstnavatelů České republiky, kdy jednotliví oslovení zaměstnavatelé hlasují o pořadí škol v tomto segmentu.
Uznání je výsledkem dlouhodobé práce školy zaměřující se na rozvíjení vztahů přímo se zaměstnavateli, na budování stipendijních programů a zajištění budoucí zaměstnanosti všech svých absolventů. Ředitel školy dodává, že v podmínkách veřejnoprávní školy bylo dosaženo maxima. Před hořovickou školou se umístila už jen soukromá škola s úplně jiným zázemím a možnostmi.

Na webu Klubu zaměstnavatelů, o.p.s se uvádí, že druhý ročník soutěže ŠKOLA DOPORUČENÁ ZAMĚSTNAVATELI opět ukázal trend, kterým se ubírá zájem firem o absolventy. Jednoznačně dominují školy s technickým zaměřením, především na oblast strojírenství, ale také elektrotechniku a obory spojené s informačními technologiemi.

Právě tento technický vzdělávací proud, doplněný o přírodovědné a ekonomické obory, podporuje i hořovická Střední odborná škola a SOU. Škole jde o to, aby její žáci v maximální míře byli již během studia spjati s praxí a měli možnost se rozhodnout, jakým směrem se budou po ukončení studia na škole ubírat.

DZ_cert2015

album z předávání ocenění 11. listopadu 2015 v Maramorovém sále České spořitelny, a.s  v Praze.